بازدید : 102 تاریخ درج : 1399/12/23 زمان : 09:43:00

نیکولاس بار
علی سرزعیم، مریم حاجی‌قربانی دولابی
تعداد صفحه: ۷۰۴/ قیمت: ۱۵۰۰۰۰ تومان

یکی از علل برداشت عمومی نادرست از مبانی علم اقتصاد، به‌ویژه سازوکار اقتصاد بازار و نقش دولت در آن، کم‌کاری اهل دانش اقتصاد است. اقتصاددانان تاکنون نتوانسته‌اند آن‌چنان‌که باید مبانی و یافته‌های علم اقتصاد را به زبانی ساده به جامعه معرفی کنند؛ و به همین دلیل، کژفهمی در خصوص مبانی علم اقتصاد و سازوکار بازار امری شایع است. نظریۀ اقتصادی دولت، نوشتۀ نیکولاس بار، استاد برجستۀ اقتصاد در مدرسۀ اقتصاد لندن، کتابی است درسی و جامع که به موضوعات مطرح در حوزۀ رفاه اجتماعی و نگرانی‌های روشنفکران دربارۀ آنها می‌پردازد. نویسنده در جدالی فکری با چپ‌گرایان از یکسو و طرفداران افراطی بازار از سویی دیگر، با اتکا به دانش اقتصاد، از چهارچوبی متقن برای نظرات خود بهره می‌گیرد. همان‌گونه که او در جای‌جای کتاب عنوان می‌کند، نقش دولت در اقتصاد بیش از آنکه موضوعی ایدئولوژیک باشد، مسئله‌ای فنی است و تلاش عده‌ای برای ایدئولوژیک کردن آن از عدم‌تفطن آنان به موضوعات فنی ناشی می‌شود. نویسنده تلاش می‌کند با بهره‌گیری حداقلی از روابط ریاضی، ایده‌های اصلی خود را مطرح کند و با فراست کامل به نقدهای رایج برحسب مبانی ترسیم‌شده پاسخ گوید.

#نشر_کرگدن
#تازه‌های_نشر