بازدید : 19 تاریخ درج : 1401/9/2 زمان : 18:55:00

نشست برنامه هفتم توسعه: فرصت‌ها و چالش‌ها

نشست برنامه هفتم توسعه: فرصت‌ها و چالش‌ها (با آسیب‌شناسی عملکرد برنامه اول تا ششم توسعه در ایران در دوره بعد از انقلاب) توسط مرکز آموزش، پژوهش و برنامه‌ریزی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور و مرکز مطالعات اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی برگزار گردید.

پوستر نشست.jpg

اهم مباحث مطرح شده در نشست:

خط‌مشی­‌ها و چارچوب کلی تدوین برنامه هفتم توسعه در شرایط ناترازی در نظام پولی و بانکی، کسری عملیاتی در بودجه دولت و ناترازی در نظام تأمین اجتماعی.

ریسک‌­­های ژئوپولیتیک پیش­روی برنامه هفتم توسعه از قبیل تشدید رقابت آمریکا و روسیه  و آمریکا و چین و تحریم‌­های آمریکا علیه ایران.

ایجاد تحول در نظام مالیاتی به عنوان یکی از اولویت­‌های برنامه هفتم با تأکید بر مالیات بر عایدی سرمایه در راستای کنترل سوداگری در اقتصاد ایران.

بررسی الزامات رشد اقتصادی 8 درصدی با الزام بر 220 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری سالانه در اقتصاد ایران.

شرایط تحقق سیاست­‌های آمایش سرزمین با تأکید بر اقتصاد دریا محور و صنایع معدن محور.

جمع‌بندی پیشنهادهای ارائه شده در نشست:

در راستای بیانه گام دوم انقلاب، آمایش سرزمین و سند چشم­‌انداز 20 ساله، پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت بر مبنای آمایش سرزمین از اولویت‌­های برنامه هفتم توسعه است، اما حجم سرمایه­‌گذاری 220 میلیارد دلاری در هر سال به عنوان یکی از الزامات رشد اقتصادی 8 درصد است که ریسک­­‌های ژئوپولیتیک و تحریم‌­های آمریکا در راستای فشار حداکثری به همراه ناترازی در نظام پولی و بانکی، کسری عملیاتی در بودجه دولت، ناترازی در نظام تأمین اجتماعی و نظام آماری مخدوش در اقتصاد ایران به عنوان مهم‌­ترین چالش­‌های پیش­روی برنامه هفتم هستند.